Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Achizitionare echipamente medicale - Anestezie si Terapie Intensiva.

NOTA DE FUNDAMENTARE privind necesitatea si oportunitatea efectuarii cheltuielilor de investitii pentru: "achizitionare echipamente medicale". Anestezie si Terapie Intensiva. Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, este o unitate sanitara cu paturi, cu sediul in Bistrita, str. General Grigore Balan nr. 43, cod unic de Inregistrare 4347593, telefon/fax: 0263 231404.

Structura organizatorica actuala a spitalului are la baza Ordinul ministrului sanatatii nr.490/20.05.2010, prin care numarul paturilor a fost stabilit la 1035, din care 38 pentru spitalizarea de zi.

In spitalul judetean isi desfasoara activitatea in prezent 1236 de persoane, din care: 164 medici, 35 alt personal cu studii superioare, 576 personal mediu sanitar, 293 personal sanitar auxiliar, 52 personal TESA, 116 muncitori.

Activitatea unitatii se desfasoara in 7 locatii spitalicesti, cu dispersie mare in raza municipiului, fapt care Ingreuneaza considerabil activitatea medicala si creste semnificativ costurile administrative, dupa cum urmeaza:

-        Locatia spitaliceasca nr. 1, (sediul central) situata pe str. G-ral Grigore Balan nr. 43, locatie unde isi desfasoara activitatea urmatoarele sectii: UPU-SMURD, centrul judetean de Hemodializa, Chirurgie generala, Ortopedie-traumatologie, Urologie, Obstetrica, Ginecologie, Neonatologie, ATI, Cardiologie, Neurologie, Medicina interna, Diabet zaharat si alte boli metabolice, Pediatrie, Sterilizare centralizata, Laborator de analize medicale, Laborator de radiologie si imagistica medicala, Laborator de anatomie patologica, Farmacie cu circuit inchis, Bloc operator si Sali de nasteri, sectoare administrative (Bloc alimentar, spalatorie etc);

-        Locatia spitaliceasca nr. 2, situata pe str. Ghinzii nr. 26, locatie unde isi desfasoara activitatea urmatoarele sectii: Pneumologie, Pneumologie TBC, Laborator de analize medicale - punct de lucru, Laborator de radiologie si imagistica medicala - punct de lucru, Ambulatoriul de specialitate integrat - Cabinet Pneumologie;

-        Locatia spitaliceasca nr. 3, situata pe str. Alba-Iulia nr. 7, locatie spitaliceasca unde isi desfasoara activitatea medicala urmatoarele sectii: Dermato-venerologie, Infectioase, Oncologie medicala, Laborator de radiologie si imagistica medicala - punct de lucru;

-        Locatia spitaliceasca nr. 4, situata pe B-dul Independentei nr. 30, locatie spitaliceasca unde isi desfasoara activitatea urmatoarele sectii: Oftalmologie, ORL, Recuperare, Cronici, Spalatorie, Atelier reparatii auto;

-        Locatia spitaliceasca nr. 5, situata pe str. Somesului nr. 1, locatie unde isi desfasoara activitatea urmatoarele sectii: Psihiatrie, Centrul de sanatate mintala, Bloc alimentar;

-        Locatia spitaliceasca nr. 6, situata pe str. Garii nr. 9-11, locatie unde isi desfasoara activitatea Ambulatoriul de specialitate integrat;

-        Locatia spitaliceasca nr. 7, (sediul administrativ) situata pe Aleea Basmului nr. 2, locatie unde se desfasoara intreaga activitate administrativa a unitatii (financiar-contabil, aprovizionare-transport, achizitii publice, RUNOS, salarizare, audit intern).

In conformitate cu prevederile alin.(l), art. 165, Cap. 1, Titlul VII din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita este o unitatea sanitara cu paturi, de utilitate publica, cu personalitate juridica, ce furnizeaza servicii medicale.

Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita are in structura specialitati medicale, medico-chirurgicale, o unitate de primire a urgentelor (UPU-SMURD) precum si un Ambulatoriu de specialitate integrat.

Bistrita-Nasaud este un judet in Transilvania, Romania. Judetul Bistrita-Nasaud este impartit, din punct de vedere administrativ, intr-un municipiu, 3 orase si 58 de comune cu 235 de sate. Se invecineaza cu judetele Cluj, la vest, Maramures, la nord, Suceava, la est si Mures la sud.

Resedinta judetului este municipiul Bistrita, cu o populatie de 82081 locuitori la 1 iulie 2005, a carei prima atestare documentara este datata din anul 1264, fiind un vechi burg german si un valoros centru istoric. Alte centre urbane imprtante ale judetului sunt: Beclean (11.323 locuitori), Nasaud (10953 locuitori) si Sangeorz-Bai (10621 locuitori) - o statiune balneoclimaterica pentru afectiuni gastrice cu renumite izvoare de ape minerale curative. In structura judetului se gasesc 58 de comune, cele mai importante fiind: Feldru (7760 locuitori), Maieru (7692 locuitori), Prundu-Bargaului (6585 locuitori), Tiha Bargaului ( 6372 locuitori), Lechinta (6097 locuitori).

Publicul tinta a unitatii este intreaga populatie a judetului Bistrita-Nasaud.

 

 Obiectul solicitarii

Alocarea sumei de 1180 mii lei pentru obiectivul de investitii "Achizitionare echipamente medicale pentru Sectia Anestezie si Terapie Intensiva", din care cofinantare Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud 10 %, si anume 118,00 mii lei conform art. 198, alin. (1), lit. b), din Legea nr. 95/2006.

 

 

Justificarea necesitatii si oportunitatii

Necesitatea: In cursul anului 2016 Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita a finalizat obiectivul de investitii « Supraetajare pavilion P+2 si transformare in P+4 in vederea construirii unui Bloc operator centralizat si Spatii medicale », acesta desfasurand-usi activitatea in noua locatie din luna octombrie 2016.

Prin mutarea activitatii Blocului operator care deserveste in prezent specialitatile medicale chirurgie generala, urologie si ORL, in noua locatie, va fi eliberata o suprafata de aproximativ 560 mp, suprafata pe care va fi extinsa sectia ATI si creata o noua locatie a UTS.

        Conform OMS nr. 490/2010 privind aprobarea structurii organizatorice a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita, sectia ATI are 20 de paturi, iar in conformitate cu prevederile art. 62, din OMS nr. 914/2006, este incadrata la sectiile ATI mari. 

Oportunitatea: Modernizarea sectiei ATI si dotarea acestora cu echipamente medicale performante face parte din politica de dezvoltare si imbunatatire a calitatii actului medical adoptata de catre conducerea unitatii.

 

 

Fondurile solicitate

1180 mii lei, din care cofinantare 10% Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud: 118,00 mii lei, si anume:

- 500 mii lei Aparat de ventilatie pulmonara - 2 buc., din care 50 mii lei cofinantare CJBN;

- 500 mii lei Pat ATI - 20 buc., din care 50 mii lei cofinantare CJBN;

- 180 mii lei Monitor functii vitale - 12 buc, din care 18 mii lei cofinantare CJBN;

 

Fondurile alocate cu destinatii similare (echipamente medicale):

 - 2015:      0 mii lei

- 2016:   420 mii lei

- 2017:      0 mii lei

 

 

             Manager,                              Director financiar-contabil,

       Ec. Gabriel LAZANY                           Ec. Reghina DRAGOTA

 

 

 

0 comentarii3066 vizualizări11 octombrie 2018




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0