Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Sambata 20 Aprilie 2019 - 5890 vizitatori azi
Noi planuri de actiune pentru imbunatatirea mobilitatii urbane in Regiunea Nord-Vest.

In saptamana 10-14 septembrie expertii din cadrul proiectului TRAM -  Planuri de Actiune pentru mobilitatea urbana sustenabila - s-au intalnit la Sevilia in vederea definitivarii aspectelor metodologice privind elaborarea Planurilor de Actiune pentruimbunatatirea politicilor de sustinerea mobilitatii urbane din regiunile partenere. In cadrul intalnirii a avut loc evaluarea Planului de Actiune pentru Regiunea Andalucia, partener in cadrul proiectului TRAM, expertii oferind recomandari pentru imbunatatirea si cresterea impactului actiunilor propuse.

Planurile de Actiune TRAMau in vedere transferul bunelor practici identificate in cadrul proiectului, scopul fiind invatarea reciproca si capitalizarea experienteiacumulate de catre regiunile partenere in domeniul mobilitatii urbane.

Pentru Regiunea Nord-Vest - in cadrul intalnirilor membrilor Comitetului Regional de Reprezentanti TRAM - au fost identificate principalele nevoi si dificultati in demersurile pentru imbunatatirea mobilitatii urbane, cresterea sigurantei traficului si reducerea emisiilor de dioxid de carbon, urmand ca in perioada imediat urmatoare sa fie definitivate si actiunile propuse a fi derulate.

Planul de actiune urmeaza sa fiefinalizat in stransa colaborare cu membrii Comitetului Regional de Reprezentanti TRAM, prin transpunerea elementelor de succes din bunele practici identificate in actiuni concrete - luand in considerare specificitatile locale ale municipiilor implicate - care sa fie implementate in perioada aprilie 2019 - martie 2021.

Proiectul TRAM este finantat din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) prin Programului de Cooperare Teritoriala INTERREG Europe 2014-2020 si are ca obiectiv stimularea colaborarii intre regiunile partenere si sustinerea schimbului de bune practici in domeniul mobilitatii urbane, facilitand astfel tranzitia catre modalitati de transport urban mai eficiente, mai curate si mai sustenabile, contribuind in acelasi timp la imbunatatirea implementarii Axei 4 din cadrul Programului Operational Regional 2014-2020.

0 comentarii1512 vizualizări14 septembrie 2018
rss 2.0
rss 2.0