Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Duminica 24 Martie 2019 - 1098 vizitatori azi
Importanta prezenta a companiilor americane in sectorul energetic romanesc.

Vicepremierul Romaniei, Ana Birchall, s-a intalnit la Washington DC cu Secretarul de Stat Mike Pompeo si Secretarul Energiei Rick Perry. Luni 25 iunie 2018, viceprim-ministrul pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei, Ana Birchall a avut intalniri la nivel inalt cu doi membri proeminenti ai cabinetui SUA, secretarul de stat Mike Pompeo si secretarul energiei, Rick Perry, prilej cu care a transmis angajamentul Guvernului pentru aprofundarea si dezvoltarea Parteneriatului Strategic dintre cele doua tari.

In cadrul intrevederii de la Departamentul de Stat cu secretarul de stat Mike Pompeo, vicepremierul Ana Birchall a subliniat consistenta Parteneriatului Strategic dintre Romania si Statele Unite ale Americii, confirmata si prin succesul inregistrat de reuniunea anuala a Dialogul Strategic care a avut loc la Bucuresti saptamana trecuta. Oficialul roman a remarcat excelenta cooperare si coordonare dintre cele doua parti pe teme de interes comun, precum si perspectivele de aprofundare a dimensiunii economice a parteneriatului. 

De asemenea, cei doi oficiali au discutat despre cooperarea strategica, gestionarea amenintarilor de pe flancul estic prin asumarea echitabila a responsabilitatilor in cadrul NATO precum si importanta prezentei companiilor americane in sectorul energetic romanesc. Viceprim-ministrul Ana Birchall a multumit pentru sprijinul Statelor Unite ale Americii in privinta candidaturii Romaniei pentru aderarea la Organizatia pentru Cooperare si Dezvoltare Economica.

In cadrul intrevederii cu secretarul energiei Rick Perry, au fost discutate dimensiunile principale ale cooperarii in domeniul energiei, valorificarea resurselor energetice de la Marea Neagra, aspecte privind securitatea energetica regionala si dezvoltarea proiectelor de transport si interconectivitate, cu accent pe proiectul BRUA (coridorul Bulgaria-Romania-Ungaria-Austria). Totodata, vicepremierul Ana Birchall a reiterat angajamentul ferm al Guvernului Romaniei pentru asigurarea unui climat investitional transparent si atractiv pentru companiile care investesc in domeniul energetic, prin proiecte de diversificare a surselor si rutelor de transport al energiei.

De asemenea, viceprim-ministrul Ana Birchall a fost invitat principal, alaturi de secretarul Perry si vicepresedintele Comisiei Europene Maroš Šef?ovi?, al unei reuniuni organizate de Departamentul Energiei cu liderii de delegatii ale tarilor participante la Summit-ul "Initiativa celor Trei Mari".

 

  

Contact:

Biroul de presa al Guvernului presa@gov.ro

Telefon: +40741252555

 

0 comentarii1435 vizualizări27 iunie 2018
rss 2.0
rss 2.0