Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Marti 26 Martie 2019 - 8030 vizitatori azi
Stimulente pentru angajarea elevilor si studentilor pe perioada vacantei.

Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Bistrita - Nasaud acorda angajatorilor din judetul Bistrita - Nasaud un stimulent financiar lunar in valoare de 250 de lei, pentru incadrarea in munca a elevilor si studentilor pe perioada vacantei de vara. Stimulentul financiar se acorda pentru o perioada de maximum 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic, pentru fiecare elev si student caruia i s-a incheiat un contract individual de munca, pe durata determinata. Diferenta dintre stimulentul financiar lunar acordat si salariul realizat se suporta de catre angajator din fonduri proprii.

Beneficiaza de stimulentul financiar lunar prevazut mai sus angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti in baza:

a) unui contract individual de munca pe durata determinata, egala sau mai mica decat durata vacantei, incheiat in conditiile legii, cu norma intreaga sau, dupa caz, cu timp partial;

b) unui contract de munca temporara, numai daca durata misiunii de munca temporara este egala sau mai mica decat durata vacantei.

In cazul tinerilor in varsta de pana la 18 ani, contractul individual de munca incheiat cu durata timpului de munca de 6 ore pe zi si de 30 de ore pe saptamana se considera incheiat cu norma intreaga.

Pentru a beneficia de acordarea stimulentului financiar mentionat, angajatorii trebuie sa incheie o conventie cu A.J.O.F.M. Bistrita - Nasaud, in termen de 30 de zile de la data angajarii elevilor si studentilor.

Nu beneficiaza de stimulentul financiar:

- angajatorii care incadreaza in munca elevi si studenti anterior datei de incepere a vacantei stabilite potrivit legii, pentru elevii si studentii respectivi;

- angajatorii care au beneficiat, pentru elevii si studentii respectivi, de stimulentul financiar prevazut in lege pentru o perioada de 60 de zile lucratoare in cursul anului calendaristic.

Pe aceasta cale, invitam angajatorii din judetul Bistrita - Nasaud care doresc sa incadreze in munca elevi si studenti pe perioada vacantei de vara, sa-si anunte ofertele de munca la sediul agentiei din Bistrita, str. Garii, nr.2-4. Mai multe informatii privind stimularea incadrarii in munca a elevilor si studentilor pot fi obtinute de la numarul de  telefon: 0263 - 236295, int.104.

 

Otilia Rapan

Director Executiv

 

Intocmit,

Adina Preda, Consilier EURES

0 comentarii1414 vizualizări15 iunie 2018
rss 2.0
rss 2.0