Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Joi 21 Martie 2019 - 10466 vizitatori azi
Depasirea maselor maxime este principala cauza a degradarii premature a suprafetei carosabile.

Peste 370 de mii de nereguli depistate de sistemele IT, in primele 4 luni din acest an. In anul 2018 sistemele de transport inteligente de pe sectoarele de autostrazi din Romania au inregistrat abateri de la prevederile legale in vigoare, privind respectarea masei totale maxime admise in circulatie pe drumurile publice din Romania si a vitezei maxime admise, astfel:

- din totalul de 744.144 vehicule cu masa totala mai mare de 10 tone, 48.592 vehicule au circulat cu depasirea masei totale maxime admise in circulatie pe drumurile publice din Romania. Dintre acestea, un numar de 8.217 vehicule au inregistrat depasiri cu mai mult de 20% a masei totale maxime admise, fapta constituind, conform prevederilor OG nr. 43/1997, contraventie foarte grava;

- din totalul de 2.566.966 vehicule analizate, 323.159 vehicule au circulat cu depasirea vitezei de 130 km/h, maxima admisa pe autostrazi. Dintre acestea, un numar de 62.094 vehicule au circulat cu viteze cuprinse intre 150 - 250 km/h, 536 vehicule circuland cu viteze de peste 200 km/h.

 Circulatia cu depasirea maselor maxime admise in circulatie pe drumurile publice din Romania este principala cauza a degradarii premature a suprafetei carosabile a drumurilor. De asemenea, din cauza numarului tot mai mare al autovehiculelor care circula cu viteze superioare vitezei maxime admise, siguranta in trafic scade, ceea ce duce la pierderi de vieti omenesti si la daune materiale.

 

       

 

 

.

 

A inceput programul de punere in ordine a infrastructurii rutiere. 16.04.2018  

In perioada 01 aprilie - 30 iunie, la nivelul Companiei Nationale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, prin Directiile Regionale, se va desfasura  programul de punere in ordine a infrastructurii rutiere la incheierea sezonului rece (reparatii curente).

Tipurile de lucrari de intretinere curenta cuprind lucrari la partea carosabila, intretinerea platformei drumului, toaletari si igienizari, asigurarea scurgerii apelor din zona drumului, lucrari privind intretinerea plantatiilor rutiere, lucrari de intretinere curenta a podurilor, pasajelor, podetelor si tunelurilor, cat si lucrari care vizeaza siguranta circulatiei.

Ponderea cea mai mare o vor avea lucrarile la partea carosabila: plombari de gropi, repararea suprafetelor burdusite, badijonari pe suprafetele poroase, colmatari fisuri la imbracaminti asfaltice, dar si colmatari crapaturi si rosturi la imbracaminti cu lianti hidraulici.

In anul 2018, pentru programul de reparatii si intretinere a autostrazilor si drumurilor nationale sunt alocati aproximativ 120 milioane lei.

Precizam ca reparatiile periodice care constau in prinicipal in asternerea de covoare bituminoase, vor demara in luna iunie 2018, cand se vor finaliza procedurile de achizitii publice ferente.

 

                                                                                                          CNAIR S.A. 


 

0 comentarii1365 vizualizări16 aprilie 2018
rss 2.0
rss 2.0