Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Peste 200 contracte de finantate - Aproape 2 miliarde lei valoare totala.

Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest anunta atingerea unui numar rotund si consistent de contracte de finantare semnate prin REGIO (Programul Operational Regional) 2014-2020: 204. Valoarea totala a acestor contracte de finantare semnate in Regiunea de Dezvoltare Nord-Vest se apropie de 2  miliarde lei, mai exact 1,96 miliarde, iar valoarea totala nerambursabila este de 1,76 miliarde lei.

Mai mult de jumatate dintre contractele de finantare semnate de catre beneficiarii publici si privati au fost destinate mediului de afaceri, prin proiectele depuse pe Axa 2 - Imbunatatirea competitivitatii intreprinderilor mici si mijlocii, in cadrul Prioritatii de investitii 2.1.A - Promovarea spiritului antreprenorial, in special prin facilitarea exploatarii economice a ideilor noi si prin incurajarea crearii de noi intreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri - Microintreprinderi si in cadrul  Prioritatii de investitii 2.2 - Sprijinirea crearii si extinderea capacitatilor avansate de productie si dezvoltarea serviciilor. Astfel, pana in acest moment s-au semnat un numar de 148 de contracte destinate mediului privat.

Urmatoarea categorie importanta de contracte de finantare, ca numar, este reprezentata de proiectele care pun in valoare patrimoniul cultural si natural al regiunii Nord-Vest - peste 20, urmata de reabilitari termice si drumuri judetene.

Lista la zi a semnarii de contracte de finantare se poate vizualiza aici http://www.nord-vest.ro/situatii-statistice-regio/ , iar harta proiectelor REGIO Transilvania de Nord este aici http://www.nord-vest.ro/harta-proiectelor/ .

Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Vest a venit si va veni in sprijinul beneficiarilor de contracte de finantare semnate prin organizarea unor sesiuni de instruire organizate pentru implementarea corecta a proiectelor castigatoare. Sesiunile de instruire sunt legate de aspecte importante privind desfasurarea implementarii proiectelor, precum managementul si monitorizarea, achizitiile publice in cadrul proiectului, managementul financiar al proiectului si Manualul de identitate vizuala REGIO 2014 - 2020.

 

Pentru informatii suplimentare:

Andreea Marcu,

0755777012, comunicare@nord-vest.ro

 

0 comentarii2849 vizualizări22 martie 2018




rss 2.0
rss 2.0