Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Administratie Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Alegeri locale partiale in 49 de localitati din tara.

Sedinta organizatorica la MAI in sistem videoconferinta cu prefectii.  Ministrul afacerilor interne, Carmen Daniela Dan, a convocat astazi prima sedinta a Comisiei Tehnice Centrale pentru coordonarea activitatilor de organizare a alegerilor locale partiale din 11 iunie 2017.

 Procesul electoral se va desfasura in 49 de localitati din 32 de judete ale tarii, respectiv, in 14 municipii si orase si in 35 de comune. Municipiile in care se organizeaza alegeri locale sunt: Craiova, (jud. Dolj), Targu-Jiu (jud. Gorj), Roman (jud. Neamt), Moinesti (jud. Bacau) si Lupeni (jud. Hunedoara).

 

Ministrul afacerilor interne le-a transmis tuturor celor prezenti ca obiectivul principal al MAI este "organizarea unor alegeri corecte, in legalitate si transparenta".

 Conform competentelor legale, Ministerul Afacerilor Interne va asigura realizarea la termen a actiunilor din calendarul organizatoric si asigurarea climatului de siguranta pe intreaga perioada electorala.

 Si la aceste alegeri va fi asigurata inregistrarea audio-video a procedurilor realizate de la incheierea votarii si pana la parasirea localului sectiei de vot de catre membrii biroului electoral al sectiei de votare. Totodata, dupa terminarea votului, stampilele cu mentiunea VOTAT vor fi introduse in plicuri transparente, prevazute cu un sistem de sigilare care sa nu permita desfacerea decat prin rupere, impiedicand, astfel, utilizarea stampilelor pe parcursul procedurilor de numarare a voturilor.

 La sedinta Comisiei Tehnice Centrale au participat, in sistem de videoconferinta, prefectii din judetele implicate in procesul electoral din 11 iunie a.c..

 De asemenea, in cadrul acestei intalniri au luat cuvantul vice-presedintele AEP, domnul Marian Muhulet si directorul STS, general Marcel Opris.

 

XXX

 In cadrul videoconferintei, ministrul Carmen Dan, a solicitat informatii suplimentare prefectilor din judetele Bacau, Neamt, Vaslui, unde s-au inregistrat efecte ale fenomenelor meteorologice periculoase la sfarsitul saptamanii trecute, asigurandu-se ca sunt in derulare activitatile de evaluare a pagubelor.

 Totodata, in cazul situatiei inregistrate in localitatea Alunu din judetul Valcea, unde o halda de steril dislocata pune in pericol 5 gospodarii, prefectul judetului se afla la fata locului urmand sa se dispuna masuri de evacuare preventiva a respectivelor familii.

 

 

DIRECTIA INFORMARE SI RELATII PUBLICE 

 

0 comentarii2786 vizualizări17 mai 2017




rss 2.0
rss 2.0